DANA SUCUKLARIMIZ HAKKINDA

AZİZOĞLU GELENEKSEL DANA SUCUKLARI

Azizoğlu Geleneksel Dana Kangal Sucuk İslami usullere göre veteriner hekim kontrolünde kesilmiş ve özenle seçilmiş etlerin, dana yağı, tuz ve özel baharatlar ile karıştırıldıktan sonra doğal bağırsaklara doldurulması ve 7-8 gün süre ile doğal fermantasyona bırakılması ile elde edilir. Fermantasyon işlemi ise 60 yıldır bilinen Azizoğlu lezzetini ortaya çıkarır. 

Özenle seçilmiş doğal yöresel baharatlar ile damakta iz bırakan lezzet ve geleneksel fermantasyon işlemiyle olgunlaştırılmış Azizoğlu Geleneksel Dana Kangal Sucuk, doğal bağırsaklara doldurularak üretilmektedir. 

Azizoğlu, 60 yıllık tecrübeyle orijinal formülasyonuna bağlı kalarak ve geleneksel yöntemlerle, doğal bağırsak kangal sucuğunu üretmekte ve sofralarınıza ulaştırmaktadır.

Geleneksel üretim süreci sebebiyle kıyma sucuğunun verdiği mozaik görünüme sahip olan fermente sucuklar kıvamı ve tadıyla ideal bir lezzet sunar.Siz Değerli tüketicilerin beğenisine sunar.

Fermente sucuklarda klasik renk Gülgüni’dir. Kırmızı ve kahverengi arası olan bu renk, doğal kuruma sürecinde kendiliğinden oluşur.
Fermente sucuk ısıl işlem görmüş sucuklara göre protein bakımından daha zengindir.

Fermente Sucuk Saklama Tavsiyesi


Azizoğlu Geleneksel Dana Sucuk fermente bir üründür. Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır. Bu sebepten fermente sucuğun orijinal ambalajı açıldıktan sonra ürünün hava alması, yüzeyinin kuru olması çok önemlidir. Fermente sucukların, orijinal ambalajından çıkartıldıktan sonra siparişiniz ile gönderilen Sucuk Saklama Ambalajı ile yada kağıt havluya sararak buzdolabına konularak 0 ile +4˚C arasında muhafaza edilmesi tavsiye edilir.

Sucuk Tüketim Önerisi

Geleneksel sucuk lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan Azizoğlu Geleneksel Dana Sucuğu tek başına tavada pişirebilir ya da yumurta ile omlet şeklinde tüketebilirsiniz. Dilimli olması ile pratik bir ürün olan tavalık sucuğu kahvaltı sofralarında, tek başına tavada pişirebilir ya da yumurta ile omlet şeklinde tüketebilirsiniz. Türk mutfağının geleneksel yemeği olan Kuru Fasulyeye katabilir enfes tatlar elde edebilirsiniz. Pilav ve makarnalarınıza da lezzet katmak için birkaç dilim Azizoğlu Geleneksel Dana Sucuk ilave edebilirsiniz. Fermente edildiği için de pişirmeden çerezlik olarak da tüketebilirsiniz.

Enerji ve Besin Öğeleri100 g İçin
Enerji (Kj/kcal)1587/378
Yağ (g)40
Doymuş yağ (g)20,2
Karbonhidrat (g)4,8
Şekerler (g)0
Protein (g)16
Tuz (g)3